לייעוץ ראשוני מיידי התקשר עכשיו
050-5230928
או מלא את הפרטים:

אבי לוטן - עורך דין לתביעות רשלנות רפואית. המשרד הוקם ב-1986 ומאז צבר ידע רב ומוניטין בתחום הנזיקין בכלל והרשלנות הרפואית בפרט. מאז הקמתו, הגיע המשרד להישגים עצומים תוך השפעה ישירה על ראשי הנזק המוכרים בפסיקה, קביעת תקדימים משפטיים חשובים ומעל לכל, השגת פיצויים גבוהים ומיטביים עבור הלקוחות.

רשלנות רפואית בניתוחים

רשלנות רפואית בניתוחים - הגורם המטפל
ישנן תביעות רבות בתחום הרשלנות הרפואית אשר מוגשות בגין רשלנות רפואית בניתוחים. ישנם פרמטרים רבים אשר לפיהם נקבע האם הניתוח הצליח או שמא לאו, למשל: רמת המומחיות של המנתח, המיומנות של הצוות הרפואי, שימוש נכון בטכנולוגיה המתאימה ביותר, עבודת הצוות של הצוות הרפואי וכדומה. כמובן שכאשר בוחנים התרשלות רפואית בניתוחים בוחנים גם את השלבים אשר קדמו לניתוח, כאשר הצוות הרפואי עוסק בהכנה לקראת הניתוח, כחלק מההכנה הזו על הרופא המנתח להכיר היטב את ההיסטוריה הרפואית של המטופל. כמו כן, כחלק מהחובה הרפואית, בחוק זכויות החולה נקבע כי על הרופא ליידע את המטופל בכל הסיכונים אשר כרוכים בניתוח, מה סיכויי ההצלחה, סיכויי ההחלמה, סיבוכים אפשריים וכן אפשרויות חלופה לניתוח. לאחר שהרופא העביר את כל המידע למטופל על הרופא לקבל את ההסכמה של המטופל לבביצוע הניתוח בכתב וכן עליו להחתים את המטופל על מסמך בו הוא מודה כי הוא קיבל את כל המידע וכי אכן הוסברו לו כל הסיכונים והסיכויים.

התרחדות של רשלנות רפואית בניתוחים
לצערנו הרב, ישנם מספר לא מבוטל של ניתוחים אשר אינם מסתיימים בהצלחה בעקבות מעשה רשלני של הרופא או של הצוות הרפואי, במהלך הניתוח או כבר בשלבי ההכנה לניתוח.

הסיכון ברשלנות רפואית בניתוחים הינו גבוה ועלול לפגום את המטופל באופן בלתי הפיך, כמובן שייתכן גם נזק נפשי. במידה ואכן התרחשה רשלנות רפואית בניתוחים המטופל הנפגע יכול להגיש תביעה כנגד הגורם המטפל ובמידה ויצליח להוכיח את טענותיו בפני ביהמ"ש הוא יקבל פיצוי כספי בעבור הנזקים אשר נגרמו לו בעקבות אותה התרשלות.

כאשר מטופל שנפגע מרשלנות רפואית שאירעה בניתוח רוצה להגיש תביעה יהיה עליו להוכיח בפני בית המשפט מספר דברים, כגון:

הרופא המנתח לא פעל כפי ש"רופא סביר" היה פועל, כלומר הוא לא פעל כפי שרופא אחר במצבו היה נוהג, שהרי על בית המשפט לבחון האם הרופא המנתח פעל בניגוד לנורמות, בניגוד לצורה בה רופא אחר במצבו היה נוהג.

יש להוכיח קשר סיבתי בין הנזק שנגרם לבין ההתרשלות, קרי, להוכיח כי אם אותה התרשלות לא היתה מתקיימת לא היה הנזק וההתרשלות הינה זו שגרמה לנזק.

יש לציין שכאשר מדובר בתביעות בגין רשלנות רפואית בניתוחים יש לשים לב לנזק אשר נגרם. אם הנזק הינו מינורי ועבר מעצמו לאחר זמן קצר ייתכן ולא יהיה כדאי לתבוע מאחר ורוב הסיכויים כי ההוצאות המשפטיות יהיו גבוהות יותר מהפיצוי הכספי.

פיצויים בתביעות בגין רשלנות רפואית בניתוחים
שני סוגי הפיצויים אשר קיימים בכל תחומי דיני הנזיקין, ועל כן גם בתביעות רשלנות רפואית בניתוחים, הינן פיצויים בגין נזקים ממוניים ופיצויים בגין נזקים שאינם ממוניים.

פיצוי בגין נזק ממוני מפצה את הניזוק עבור הוצאות כספית אשר היו בעקבות האירוע המזיק וכן הוצאות עתידיות שיהיו לו בעקבותיו. פיצוי ממוני יכול להינתן כנגד הוצאות רפואיות בעבר ובעתיד, אובדן הכנסה וכדומה…
פיצוי בגין נזק שאינו ממוני ניתן כנגד נזקים שלא ניתן להעריך לכדי סכומים מדוייקים, לדוגמא: נזקים נפשיים, אובדן שמחת חיים, כאב וסבל.

פנייה לעורך דין בעקבות רשלנות רפואית בניתוחים
אחד הדברים החשובים לתביעה בגין רשלנות רפואית בניתוחים הינו עורך הדין. ישנה חשיבות מכרעת למי ייצג אתכם בפני בית המשפט. אנו ממליצים לכם לפנות אך ורק לעורך דין אשר מתמחה בתחום הספציפי של רשלנות רפואית בניתוחים. אנו במשרד עו"ד אבי לוטן ,עם ניסיון של למעלה משני עשורים, נבטיח שתביעה שלכם תנוהל בידיים מיומנות ומקצועיות ושתקבלו את הפיצוי המקסימאלי.