לייעוץ ראשוני מיידי התקשר עכשיו
050-5230928
או מלא את הפרטים:

אבי לוטן - עורך דין לתביעות רשלנות רפואית. המשרד הוקם ב-1986 ומאז צבר ידע רב ומוניטין בתחום הנזיקין בכלל והרשלנות הרפואית בפרט. מאז הקמתו, הגיע המשרד להישגים עצומים תוך השפעה ישירה על ראשי הנזק המוכרים בפסיקה, קביעת תקדימים משפטיים חשובים ומעל לכל, השגת פיצויים גבוהים ומיטביים עבור הלקוחות.

תביעת רשלנות רפואית

תביעת רשלנות רפואית- איך נדע מתי התקיימה
לא כל פעולה או מחדל של צוות רפואי (כמו אחות או רופא) או של מוסד רפואי יכול להתהוות לכדי רשלנות רפואית. אדם ללא ידע ברפואה לא יכול לבחון את המהות האמיתית של פעולות מסויימות אשר מבוצעות על ידי צוות רפואי, ייתכן כי מעשה או מחדל אשר יראו למטופל כרשלניים למעשה יתגלו כפעולה רפואית נורמטיבית. בכדי להבין האם באמת מצב התגבש לכדי רשלנות רפואית יש להיוועץ ברופא מומחה באותו תחום רפואי, כלומר לקבל חוות דעת רפואית מרופא מומחה.

חוות דעת מרופא מומחה בתביעת רשלנות רפואית
חוות דעת של רופא מומחה הינה הכרחית בתביעת רשלנות רפואית, בכדי להבין האם באמת התרחשה התרשלות או לאו.

הרופא המומחה למעשה בוחן את הפעולה הרשלנית לכאורה ואת נסיבות המקרה וכמו כן, הרופא המומחה יבדוק את המטופל הנפגע. לאחר בחינת כל אלה הרופא המומחה יגבש חוות דעת מקצועית לגבי הפעולה הרשלנית לכאורה ועליה תתבסס התביעה.

מתי כדאי לתבוע ומתי עדיף להימנע?
חוות דעת רפואית מרופא מומחה הינה הכרחית עבור תביעת רשלנות רפואית אולם היא לא הקריטריון היחיד. דבר נוסף אשר יש לבחון הוא- האם בעקבות המעשה הרפואי הרשלני נגרם למטופל נזק ממשי?

ישנם מקרים בהם התקיימה רשלנות רפואית אולם נגרם למטופל נזק מינורי אשר לאחר זמן לא ממושך עבר, במקרים כאלה ייתכן מאוד שלא יהיה כדאי להשקיע מאמצים רבים על מנת לנהל תביעת רשלנות רפואית מאחר והפיצוי הכספי יהיה נמוך. אולם במקרים בהם קיימת רשלנת רפואית והנזק אשר נגרם למטופל הינו ממשי, המלווה באחוזי נכות, מומלץ מאוד להיוועץ עם עו"ד אשר מתמחה בתביעות רשלנות רפואית ולהגיש תביעה כנגד הגורם המטפל הרשלן.

לאחר שקיבלנו חוות דעת רפואית מרופא מומחה בתחום המדובר הספציפי ולאחר שיש נזק ממשי למטופל יש להוכיח קשר סיבתי בין הנזק אשר נגרם לבין ההתנהגות הרשלנית של הגורם הרפואי המטפל. לעיתים הקשר הסיבתי הינו ברור, אולם ישנם מקרים בהם הנזק אינו ברור ולא ניתן להוכיחו בביהמ"ש. אי יכולת להוכיח בפני ביהמ"ש את הקשר הסיבתי עלולה להזיק למטופל ולגרום לדחיית תביעתו.

האם הגשת תביעת רשלנות רפואית הינה צעד כלכלי נבון?
כאשר מגישים תביעת רשלנות רפואית יש לקחת בחשבון כי העלויות יהיו גבוהות מאוד. העלויות של תביעת רשלנות רפואית הינן גבוהות מאחר ויש לקבל חוות דעת רפואית מרופא מומחה אשר יכולה להגיע לסכומים של 20,000 ש"ח, לעיתים צריך לקבל אף מספר חוות דעת רפואייות וכן אגרות בית המשפט גם כן מייקרות את התביעה. יש לציין, כי שכר טרחה של עו"ד לרוב נגזר מסכום הפיצויים אשר הושגו בעקבות המשפט לכן ההוצאה על שכר טרחת עו"ד אינה כה קריטית לחישוב עלויות התביעה.

על כן, לפני שמגישים תביעת רשלנות רפואית יש לערוך חישוב של כל הפרמטרים על מנת להבין האם כדאי להגישה.

במקרה של חשש לרשלנות רפואית ורצון להגשת תביעת רשלנות רפואית מומלץ להיוועץ בעורך דין. עורך דין מיומן אשר בקיא בתחום של דיני הנזיקין בכלל ובתביעות רשלנות רפואית בפרט יוכל לייעץ לכם האם כדאי לכם לתבוע וכן לעזור לכם לנהל את התיק בהצלחה בערכאות השיפוטיות וקבל את הפיצוי הכספי המקסימאלי.

משרד עו"ד אבי לוטן עוסק למעלה מעשרים שנה בייצוג מטופלים אשר נפגעו בעקבות רשלנות רפואית. אם נגרם לכם נזק בעקבות התנהגות רפואית רשלנית פנו אל המשרד שלנו לייעוץ ואנו נבחן את כדאיות התביעה שלכם.